Nyheter | 5 Mars 2019 | SFF

Möt de nominerade till Svenska Fotobokspriset 2019

Fem fotografer och fem böcker är nominerade till Svenska Fotobokspriset 2019. Den 5 april avslöjas vem som vinner. Vi har träffat de nominerade och bett dem berätta om sina böcker. Illustration: Pia Koskela.

Möt de nominerade till Svenska Fotobokspriset 2019

Läs intervjuer med alla de nominerade som berättar om sina böcker.

Anna Clarén: “Det här var den svåraste boken att göra”

Mikael Jansson: “Alla ville ge sitt ansikte, alla ville berätta”

Kalle Sanner: “Det som driver mig är ljus”

Helga Härenstam: “Jag behöver leken och att få undersöka”

Ulf Lundin: “Monumentet handlar om förändring”

 

© Zanele Muholi. Courtesy
of the artist, Yancey
Richardson, New York, and
Stevenson Cape Town /
Johannesburg.

Det nya numret av Fotografisk Tidskrift som kommer ut i veckan har omslag med den sydafrikanska fotografen Zanele Muholi.

Vi intervjuar samtliga nominerade till Svenska Fotobokspriset. Vi pumpar formgivarna på information om hur de jobbar med fotografer, vi besöker en av Sveriges mest hängivna fotobokssamlare, vi berättar om fotobokens ekonomi, vi recenserar fotoböcker, hälsar på hos printproffsen och berättar om olika sätt att sänka färgmättnad. Medverkande: Helga Härenstam, Kalle Sanner, Ulf Lundin, Anna Clarén, Mikael Jansson, Per Lindström, Svante Larsson, Johan Willner, Marit Larsdotter, Ines Sebalj, Eva Edsjö, Calle Skoglund, Sven Westerlund, Parasto Backman, Sepidar Hosseini, Maja Kölqvist, Martina Hoogland Ivanow, Nadja Bournonville, Nils Löfstedt, Tina Carlsson, Eva Terez Gölin, Peter Wiklund, Anna Thörn Legzdins, Paulina Holmgren med flera!

Plocka upp ett ex av F när vi har release 7 mars tillsammans med Tecknaren och ett samtal mellan formgivaren Hanna Johansson och fotografen Thron Ullberg. Läs mer

Välkommen 5 april

Möt de nominerade! Fotoboksdag med ett späckat program och utdelning av Svenska Fotobokspriset på Hilton Slussen. Anmäl dig här