Redaktionellt | 24 Sept 2021 | Jenny Morelli

Nytt nummer av Fotografisk Tidskrift (3/2021)

Det här numret (nr 3/2021) tar upp väldigt många olika aspekter av fotografi: hundfotografi, sport, konst, gruppbildens psykologi med mera. 

Nytt nummer av Fotografisk Tidskrift (3/2021) Omslag: Simon Johansson

Simon Johansson frontar med bilder från Öland, Kent Klich visar hjärtskärande bilder från Ryssland, Ewa Stackelberg och Maud Nycander sorterar Lars Tunbjörks arkiv, Julia Peirone samtalar om sin konst med Lars-Erik Hjertström Lappalainen, Tuss Bennergård porträtterar en reporterns hund, författaren Jesper Högström skriver om en fotbollsbild. Johan Bergmark, Stefan Tell och Gudrun Holm talar om gruppfotografiets psykologi. Patrick Miller berättar om ett porträttfotografi.

I förra numret sträckte jag ut en hand för att diskutera fotografi och minne och i det här numret delar Linda Hofvander, Agnes Thor och Emanuel Cederqvist med sig av sina tankar och bilder. Linda Maria Thompson talar även om den ”dokumentära impulsen” vi alla verkar ha, oavsett om vi är proffsfotografer eller inte. Att vi tar en bild av solnedgången fast vi vet att alla gör det. Som att vi inte kan låta bli. Fin tanke, tycker jag.  Läs mer

Trevlig läsning!

Jenny Morelli, chefredaktör och ansvarig utgivare