Nyheter | 15 Nov 2019 | SFF

Samtal med Elin Berge + release för Fotografisk tidskrift

Den 28 november arrangerar vi i samarbete med PFK Stockholm (Pressfotografernas Klubb) ett samtal med dokumentärfotografen Elin Berge samt release av #3 2019 av Fotografisk Tidskrift. Hoppas vi ses på Galleri Kontrast den 28 november.

Samtal med Elin Berge + release för Fotografisk tidskrift

Ur Awakening av Elin Berge

Bildtext: From the series “The Awakening” by Elin Berge.

Samtalet kommer handla om Elins olika dokumentära projekt, framför allt om hennes kommande bok “Awakening” i vilken Berge ville undersöka om det stämmer att Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder. Hon gav sig ut i landet för att leta efter gud. Till sin förvåning mötte hon i stället en gudinna. Fotoboken Awakening är en skildring av en löst sammansatt nutida väckelserörelse bestående av kvinnor som tror på en återkomst av en gudomlig feminin kraft.

Samtalet leds av Annika Thörn Legzdins, ordförande i Fotoförfattarna i SFF.

Under kvällen får vi även en förhandsvisning av Elins kommande utställning på Galleri Kontrast, “Queejna“. Nytt nummer av Fotografisk Tidskrift finns på plats.

Tid: 28 nov kl 17.00

Plats: Galleri Kontrast, Hornsgatan 8, Stockholm

Elin Berge är dokumentärfotograf och har i många år utforskat världar som kretsar kring kvinnors kroppar, identiteter och övertygelser. Genom att skildra de fenomen hon möter med en medveten och öppen blick har hon lyckats skapa rum för reflektion och fördjupad dialog med sina bildserier. Ett rum där betraktaren bjuds in att ifrågasätta sina invanda föreställningar.

Läs om #3 2029 av Fotografisk Tidskrift här.