Press

Här listar vi både presskontakter och publicerar pressmeddelanden.

Presskontakt

Åsa Anesäter, verksamhetsledare Telefon 08-7020344 E-post: asa@sfoto.se

2018-04-17: Paulina Holmgren, ny ordförande för SFF
PRESSMEDDELANDE 2018-04-17 Foto: Cliff Karlsson

PRESSMEDDELANDE 2018-04-17

”Vi ska nå den nya generationens fotografer”

Paulina Holmgren är ny ordförande för Svenska Fotografers Förbund. Hon valdes av stämman den 14 april 2018.

-Jag är supertaggad och känner mig väldigt hedrad över att ha fått det här förtroendet. Jag brinner för yrket, för fotografi och för fotografer, säger hon.
Paulina Holmgren är 43 år och bor i Skellefteå där hon haft sin bas som fotograf och egenföretagare i 20 år. Hon jobbar med både med stillbild och rörlig bild för redaktionella och kommersiella kunder i Sverige och utomlands.

Paulina Holmgren har varit aktiv medlem i förbundet sedan 1995, styrelsemedlem i flera år, senast som vice ordförande. Hon är också en av medarrangörerna av den populära fotografhelgen Norrlandsdagarna.  

-Framtidsfrågorna är jätteviktiga. Vi måste måste nå den nya generationen som jobbar på nya sätt med den fotografiska bilden. Det är också viktigt att få våra nuvarande medlemmar ute i landet att känna tillhörighet och att de har ett tryggt nätverk bland sina kollegor, säger Paulina Holmgren.

Den nya styrelsen ska fokusera på frågor om hur framtida betalningsmodeller kommer att se ut och hur yrke kommer att förändras i framtiden.

– Vi får inte glömma de viktiga tekniska och entrepenöriella delarna av vårt yrke. Jag vill bidra till att våra medlemmar fortsätter vara nyfikna på och och orädda inför nya teknik och ny teknologi, säger hon.

– Vi ska hitta nya vägar för att möta marknaden. Vi ska våga ta plats och synliggöra förbundets arbete för den stora allmänheten, säger hon.

-Lika viktig som framtiden är för oss som ska leva på vårt yrke, är också frågan om att inte glömma vårt kulturarv och det nationella ansvaret för stillbildsfotografin. Fortfarande, efter så många år av arbete med detta, finns fortfarande ingen som har det övergripande ansvaret för fotografi i Sverige. Ett viktigt arbete som måste fortsätta, säger hon.

Kontakt: Paulina Holmgren
paulina.holmgren@sfoto.se
070-6070433

Högupplöst pressbild hittar du här  Foto: Cliff Karlsson

Pressmeddelandet som PDF

Pressbilder

Vinnaren av Svenska Fotobokspriset 2018

Pressmeddelande Vinnare av Svenska Fotobokspriset 2018 (PDF)

Presskontakt Svenska Fotobokspriset
Moa Abrahamsson Byström, Abby PR. moa@abbypr.se,  070-791 20 00

 Jenny Rova – vinnare av Svenska Fotobokspriset 2018. 

“Ett utlämnande och ömsint verk som i sitt enkla och originella koncept både komplicerar rollen som fotograf och samtidigt skildrar en kvinna som undersöker den manliga blicken och tar kontroll över den”. – Juryns motivering