abcdefefhsi
Ordförande | 19 Sept 2018 | Paulina Holmgren

"Stefan Ohlssons roll kan inte överskattas"

En av mina hjältar och förebilder i den fotografiska världen, Stefan Ohlsson, har lämnat oss , skriver Paulina Holmgren, ordförande SFF.

Foto: Paulina Holmgren

För arton år sedan träffade jag honom första gången, då i rollen som utbildare på den allra första auktorisationsutbildningen i digital bildbehandling som arrangerades av SFF.

Stefan Ohlsson har alltid varit generös med sin kunskap och jag vet att han har inte bara hjälpt mig, utan en hel yrkeskår att växla om från analogt till digitalt. Stefan har tidigare varit ordförande för SFF och han har ett långt engagemang för förbundet, som skribent för vår tidning och som utbildare. Hans roll för oss kan inte överskattas. Notisen om Stefans död som vi publicerade häromdagen har setts och delats av över 11 000 gånger och berört många personer som alla känner stor sorg. Jag är så tacksam att jag tillsammans med styrelseledamoten och Stefans vän Jonas Berggren besökte honom bara för några veckor sedan och att vi då fick en chans att prata gamla minnen. Stefan berättade om de bokprojekt som han höll på med och att han gjorde sin allra sista test av en kamera för Fotografisk Tidskrift. Han tog ett porträtt på mig och jag gjorde detsamma. En bild på en Stefan som jobbade in i det sista för oss alla medlemmar. Stefan lämnar ett stort tomrum efter sig och vi är evigt tacksamma för allt han gjort för oss. I morgon träffas styrelsen för Svenska Fotografers Förbund. Vi kommer att hålla en tyst minut och diskutera hur vi på bästa sätt kan hålla minnet av vår nestor levande.

Paulina Holmgren
Ordförande Svenska Fotografers Förbund

 

Med anledning av Stefans bortgång återpublicerar vi Fotografisk Tidskrifts intervju från förra året: Analogkungen som blev digital

 

Stefans begravning sker den 19 oktober klockan 13 i Heliga Korsets Kapell, Skogskyrkogården, Enskede,  Stockholm.

Läs mer och osa till minnesstunden här.