Redaktionellt | 21 April 2021 | Jenny Morelli

Efterlysning- vem är fotografen?

Tobias Barenthin Lindblad arbetar på bokförlaget Dokument Press. Just nu skriver han en berättelse om graffiti i Stockholmsförorten Östberga, 1984-2020, Han letar efter fotografen till denna bild.

Efterlysning- vem är fotografen?

Detalj: Högdalen_Tbana_Mitch_rif_Östberga_198508_folk_gryning_c.jpg

Fotografen borde vara född på 1940-talet. Lindblad har redan frågat runt men hamnat i olika återvändsgränder. Nu ber han Fotografisk Tidskrifts läsare om hjälp. Han skulle så gärna vilja få med honom i boken som initierats av Stockholms Stadsmuseum. Så här säger han om bilden:

En av de första graffitimålarna i Östberga (Mitch), berättade för mig om fotograf som hängde med honom och kollegan Rif till tunnelbanedepån i Högdalen när de målade. Fotografen var enligt dem i fyrtioårsåldern och mycket peppad: ”Grabbar, jag kan hålla utkik åt er”.

 Mitch har kvar kopior han fick av fotografen efteråt. Mitch minns dock inte vad fotografen hette, inte ens förnamn. En av bilderna hamnade alltså på DNs framsida, som puff för DN På Stan-artikel om klotter och graffiti. Fotografen har signerat Mitch-kopiorna med ”Gryning”. Samma som på DN-bilden.

Dagens Nyheter  1985-11-16

Känner du igen bilden?

Kontakta Tobias Barenthin Lindblad
mail: tobias@dokument.org
mobil: 0736 353 888