Redaktionellt | 1 Juni 2020 | Jenny Morelli

”En ynnest att få sommarjobba för Fotografisk tidskrift”

De två skribenterna Maria Marteleur och Max Landergård tar över redaktörskapet för Fotografisk Tidskrift under sommaren. De har lång erfarenhet som journalister/redaktörer och kommer att arbeta parallellt. F:s (snart semestrande) redaktör Jenny Morelli har ställt ett par frågor.

”En ynnest att få sommarjobba för Fotografisk tidskrift” Foto: Melker Dahlstrand

Maria Marteleur och Max Landergård redo för sommarjobbet. Foto: Melker Dahlstrand.

Kul att ni ska sommarjobba-varför tackade ni ja?
För att det är en ynnest att få jobba för Fotografisk tidskrift.  Fotografi ett naturligt sätt att dokumentera och gestalta samhällets utveckling och människors villkor. Jobbet ger oss också möjlighet att bredda vårt nätverk bland professionella fotografer ytterligare. 

Vad har ni för relation till fotografi?
Bild är ofta kärnan i det vi skapar. Vi är båda utbildade medieproducenter med har brokiga bakgrunder som lett oss till där vi är i dag. Sedan sex år tillbaka producerar vi och vårt bolag Storstad berättelser i alla dess former, där är ofta fotografi en naturlig del.

Vad har ni för relation till fotografer?
Eftersom vi jobbat som beställare i många år känner vi många fotografer och har stor respekt för yrket. Det är lätt att känna igen som är upphovsperson till en bild, alla fotografer har ofta sin särskilda signatur. Att vara professionell fotograf är som att vara stjärnkrögare, där man har sitt eget recept för att nå briljans. 

Vad gör ni när ni inte sommarjobbar?
Tar hand om våra tre barn, snickrar på vårt hus på Gotland, badar, grillar och klipper gräs.


Namn:
Maria Marteleur & Max Landergård
Aktuella som: Sommarvikarier för Fotografisk Tidskrift
Hemsida: Storstad Medieproduktion

Maria och Max nås på redaktionen@sfoto.se 
De jobbar enbart som skribenter för Fotografisk Tidskrift. Frågor om förbundets övriga verksamhet besvaras av sff@sfoto.se eller via kontakt på hemsidan.

Dela din egen corona-berättelse med oss!

Vi  håller i gång under sommaren och söker alla slags fotografer, retuschörer och filmare som vill delta i en gemensam historisk skildring av vår alldeles särskilda samtid. Fotografisk Tidskrift vill veta vad du gör!  Hälsningar Max & Maria. Maila redaktionen@sfoto.se