Redaktionellt | 20 Nov 2023 | Jenny Morelli

Fotografi Östra Grevie fyller 30 år

Fotolinjen vid Östra Grevie folkhögskola fyller 30 år och nästa år hålls en alumni-utställning i samband med Landskrona Fotobiennial.

 

Fotografi Östra Grevie fyller 30 år

Anna Nordquist Andersson och Nils Bergendal. Foto: Hugo Mugerwa Klockars

-Vi är glada och stolta över att skolan har utbildat fotografer i tre decennier och vi vill fira vår roll som plantskola för unga konstfotografer som vill vidare till högre utbildning, säger huvudlärarna Anna Nordquist Andersson och Nils Bergendal.

När Gunther Raud startade fotolinjen på 90-talet var den helt inriktad på analogt fotografi och mörkrum. Sedan tog fotograferna Jenny Nordquist och Martin Magntorn vid och 2017 började Anna Nordquist som huvudlärare och 2019 började Nils Bergendal.

-Under utbildningen undervisar vi både i det analoga och digitala fotografiet. Vi har teori, praktik och gestaltning och lägger stor vikt vid att diskutera ämnet genom bildanalys och kritikklass.

Har du gått på Fotografi Östra Grevie mellan 1993–2010 och haft Gunther Raud som lärare?  Är du fortfarande är verksam som fotograf? Ta gärna kontakt med annanordquist.andersson@ostragreviefolkhogskola.com.

Läs mer