Redaktionellt | 20 April 2018 | Jenny Morelli

Fredrik Lerneryd prisad för Slum Ballet

Fotografen Fredrik Lerneryd fick i går pris som världens bästa fotograf i kategorin Professional Contemporary Issues vid 2018 års Sony World Photography Awards.

Fredrik Lerneryd prisad för Slum Ballet Foto: Fredrik Lerneryd

Fredrik Lerneryd prisades för sin fotoserie Slum Ballet som skildrar unga studenter som lär sig dansa balett i sitt klassrum i Nairobi, Kenya. Fredrik Lerneryd är frilansfotograf baserad i Nairobi och arbetar för en rad internationella medier och oberoende organisationer.
“Jag känner mig hedrad över priset och tacksam för att jag vann med just den här berättelsen. Jag har arbetat med projektet i nästan två år och har fått en stark kontakt med barnen som jag lärt känna personligen. Jag hoppas att uppmärksamheten som projektet fått kommer hjälpa människor att förstå och se den passion och de drömmar som barnen har, men att den också skapar en annan nivå av förståelse för det dagliga livet som pågår i Kibera” skriver Fredrik Lerneryd i ett pressmeddelande.

Sony World Photography Awards är en av världens största fototävlingar med 10 kategorier för professionella fotografer. Vinnaren i kategorin årets fotograf blev den brittiska fotografen Alys Tomlinson. Läs mer