Redaktionellt | 17 Aug 2018 | Jenny Morelli

Snart dags för Landskrona Fotofestival

Den 14-23 september hyllar Landskrona för sjätte året i rad det fotografiska berättandet med Landskrona Fotofestival. SFF är på plats fredag till söndag och Fotoförfattarna arrangerar en workshop på lördagen.

Snart dags för Landskrona Fotofestival Foto: Weronika Gesicka

Courtesy of the artist. Bilden är något beskuren.

Staden fylls av fotografi och av fotografer från när och fjärran. Bland de medverkande märks bland annat Rania Matar, Gideon Mendel, Anders Petersen, Hicham Benohoud, Weronika Gęsicka, Emanuel Cederqvist, Alberto García-Alix och Marianne Maric. Här listas alla utställningar. Konstnärliga ledare är för tredje året i rad Jenny Nordquist och Christian Caujolle. Det blir seminarier, workshops, konstnärssamtal, guidningar och fotoboksdagar med en fotobokstävling. 

Även i år anordnar Landskrona Foto Festival en portfolio review för yrkesverksamma fotografer och fotobaserade konstnärer. För andra året i rad är det Beate Cegielska från Galleri Image i Århus, Danmark och österrikiska kuratorn Moritz Neumüller som leder arbetet. 2015 vann den svenska fotografen Johan Willner, 2016 vann Kacper Kowalski från Polen och förra året vann tyska fotografen Anna Ehrenstein vars bilder nu visas som en utställning.

Foto: Rania Matar ur serien:” A Girl and Her Room” Courtesy of the artist.

Den marockanske fotografen Hicham Benohoud visas i Landskrona.

Här finns en film som presenterar årets fotografer.

Fotoförfattarna sponsrar Fotoboksdagarna och håller i workshopen Fotobokens anatomi lördagen den 15 september. Läs mer

 Läs mer på Landskrona Fotofestivals hemsida.