Redaktionellt | 7 Okt 2021 | Jenny Morelli

Papua-bok vinner pris

Naturfotograferna Magnus Lundgren och Staffan Widstrand har med ”Papua- bland paradisfåglar och djävulsrockor” vunnit det prestigefyllda priset ”Årets Pandabok 2022”. Deras bok presenterar bilder med en sådan känsla och kvalitet att naturfotografi upphöjs till konst, skriver juryn.

Papua-bok vinner pris Foto: Magnus Lundgren

Vid putsarstationen Manta Ridge i Raja Ampat samlas dagligen revmantor.

Magnus Lundgren och Staffan Widstrand är två internationellt uppmärksammade fotografer, författare, föreläsare och expeditionsledare.  I den här boken tar de med läsaren på en upptäcktsresa genom Västpapuas tropiska vildmarker.

Foto: Staffan Widstrand

”Vi vill visa upp en omistlig del av vår världs naturarv: Västpapuas kronjuveler Raja Ampat, Cenderawasih och Triton Bay. Unika områden med små paradisiska öriken, där overkliga kalkstensöar möter en spektakulär mångfald i ett turkosblått hav. Här ligger själva produktionsverkstaden i världens artrikaste korallrevsområde, skriver de i ett pressutskick.

Foto: Staffan Widstrand

Staffan Widstrand
Hemsida: Staffan Widstrand
Instagram: @staffanwidstrand

Foto: Staffan Widstrand

Magnus Lundgren
Hemsida: Magnus Lundgren
Instagram: @magnuslundgrenphotography

”Papua- bland paradisfåglar och djävulsrockor” WWF pandabok 2022.

Läs mer

Foto: Johan Bergmark

Nya numret av Fotografisk Tidskrift

I höstnumret visar vi bilder av Simon Johansson, intervjuar Julia Peirone, skriver om hundfotografi och fotografi och minne, gruppfotografiets psykologi, recenserar böcker, skriver om teknik och juridik. Med mera. Foto: Johan BergmarkLäs mer här.