Redaktionellt | 29 Juni 2022 | Jenny Morelli

Vi rapporterar från Arles

Den 4 juli öppnar fotofestivalen i Arles i södra Frankrike för femtiotredje gången. Fotografen Jonas Berggren och Fs redaktör Jenny Morelli kommer att vara på plats under den första pressveckan och rapporterar i sociala medier och på webb.

Vi rapporterar från Arles

Foto: Philip-Lorca diCorcia, William Charles Everlove, 26 years old, Stockholm, Sweden via Arizona, $40, 1990–1992. Courtesy the artist and David Zwirner Gallery.

Mellan den 4 juli till 25 september pågår festivalen Les Rencontres d’Arles för femtiotredje året i Arles i södra Frankrike. 160 fotografer/konstnärer visar verk i över 40 utställningar runt om i den lilla medeltidsstaden. Ett tema de fortsätter med är att lyfta kvinnliga fotografers verk från historien. I år visas bland annat sjuttiotalets feministiska avantgarde i en av de stora utställningshallarna i de gamla tågverkstäderna. Cindy Sherman, Orland och Francesca Woodman finns bland dem. The silent language är namnet på en annan utställning med ett femtiotal ikoniska porträtt som alla på något sätt handlar om relationen mellan fotografen och modellen framför kameran. Där deltar bland andra Diane Arbus, Harry Callahan, Donigan Cumming, Philip-Lorca diCorcia, Rineke Dijkstra och Nan Goldin. Läs mer om festivalen här.

Foto: Claire Debost. 

Fotografen Jonas Berggren och Fs redaktör Jenny Morelli kommer att vara på plats under den första pressveckan och rapporterar i sociala medier och på webb. Följ Fotografisk Tidskrift här

Vinnare av Publishing Priset 2021. Fotografisk Tidskrift har funnits sedan 1888 men är i högsta grad ett magasin mitt i samtiden. För medlemmar i SFF är den gratis. Här tecknar du en prenumeration. Läs mer