Reserapport Kavalla | 17 Juni 2018 | SFF

Reserapport från Kavalla: Krister Hägglund maj 2018

Den första veckan jobbade jag mest i arbetsrummet i huset. Jag förberedde en utställning jag skulle göra på Konsthall Norra Kvarken i Järnäsklubb. Gjorde bildurval och skissade på layouter.

Detta var mitt första besök i Kavalla. Huset är beläget högt upp. Så man fick gå mycket uppförs och i trappor när man var ute på promenader. Jag var osmart och hade tagit med sandaler, det visade sig vara ganska opraktiskt då de gled omkring på foten i alla ned- och uppförslut. Så rejäla promenadskor eller sneakers rekomenderas härmed för vandringar i Kavallas backar.

Huset var fantastiskt fint och välskött. Och man fick träffa ett gäng intressanta människor som var där för att arbeta med sina projekt. Världen är liten så en del oväntade möten blev det. Till exempel dök det upp en gäst som var kompis med vår granne hemma i Skellefteå. Eller att Magnus Florin kom som gäst. Magnus lillebror Gunnar var min bästa kompis i högstadiet och gymnasiet. Sen tappade vi kontakten. Nu fick jag via Magnus kontakt med honom igen. Så jag fick träffa Gunnar i Stockholm på hemvägen från Kavalla. 31år sen sist.

Den första veckan jobbade jag mest i arbetsrummet i huset. Jag förberedde en utställning jag skulle göra på Konsthall Norra Kvarken i Järnäsklubb. Gjorde bildurval och skissade på layouter. Men dag tre skolkade jag lite på aftonen och gick ut och fotograferade i omgivningarna. Huset har ett fint bibliotek så jag hann läsa ett gäng av böcker. Många av de tidigare SFF-stipendiaterna har skänkt fotoböcker till biblioteket. Så det finns ganska många sådana att titta i. Med tiden kom det att bli mer och mer promenader och fotograferingar och mindre arbete med utställningen. Den andra veckan kom min sambo Kristina ner på besök. Så då blev det mest upptäcktresor/vandringar/fotopromenader i Kavalla. Vi är museimänniskor så vi fick bl a kolla in museerna i Kavalla. Sista dagen innan avresan åkte jag till Thessaloniki och tittade på Thessaloniki Museum of Photography. Visade sig vara ett litet men intressant museum.

Att vistas i Kavallahuset var en väldigt trevlig upplevelse! Detta skulle man ju gärna vilja göra varje år. Det bästa var nog den arbetsro man fick.

Krister Hägglund