Förbundsnytt | 28 Feb 2017 | SFF

Digitial signering med SignR

Många fotografer tycker det är krångligt att upprätta och ingå skriftliga avtal med sina kunder. Därför inleder SFF ett samarbete med SignR, en webbaserad tjänst för digital signering.

Digitial signering med SignR

Att inte ha en skriftlig överenskommelse som beskriver parternas ansvar och åtaganden är förenat med risker och kan få tråkiga konsekvenser som exempelvis delvis eller helt utebliven betalning. SignR gör det enklare för dig och dina kunder att ingå skriftliga avtal utan att skicka papper mellan varandra.

SignR är en webbaserad tjänst för digital signering, som gör det möjligt att få dokument signerade online utan att behöva posta, maila eller scanna dem fram och tillbaka. Det betyder både kortare ledtider och mindre administrativt arbete. 80% av avtalen signeras inom 24 timmar och över 55% inom första timmen.”

SignR kan användas så fort du behöver få ett dokument signerat. Du kan använda det för offerter, uppdragsavtal, upphovsrättsavtal, förlagsavtal med mera.

Allt du behöver är att registrera ett konto. Eftersom tjänsten är webbaserad så behöver du inte ladda ner eller installera något. Så här gör du för att skicka ett dokument för signering:

1. Ladda upp dokumentet som du önskar få signerat (SFF har bra avtalsmallar som du kan använda)
2. Lägg till motparten/motparterna som ska signera dokumentet.
3. Skicka iväg det för signering.

Kunden får en signeringsinbjudan via mail innehållande en länk. När kunden följer länken får denne upp dokumentet direkt på sin skärm, läser igenom dokumentet och signerar direkt på skärmen genom att klicka på ”signera avtal”. När samtliga parter signerat dokumentet får alla varsitt signerat exemplar skickat till sin e-post. Alla signerade dokument sparas i ert eget SignR-arkiv i 10 år från signerat datum.

SFF har tillsammans med SignR har tagit fram ett speciellt rabatterat avtal som gäller för alla SFF:s anslutna medlemmar. Avtalet ser ut enligt nedan:

Signr:s ordinarie priser börjar på 299 kr/månad. För att boka in en webbdemo, få mer information eller komma igång, kontakta:
Daniel Franzén: daniel.franzen@signr.se eller ring 08-474 86 10

Läs SFFs förbundsjurist Thomas Rieslers krönika om varför det är viktigt med skriftliga avtal.