Kalender | 18 maj, 2018 | Viktoriahuset - Folkets Hus, Göteborg

Diskussionsafton med after work

Presentation, diskussion och after work – utmaningar med produktion av fotoböcker! Tre fotografer berättar om bakgrunden till sina senaste bokprojekt och vilka utmaningar och glädjeämnen de har haft med att genomföra dem.

Diskussionsafton med after work

Presentationerna följs av diskussion kring bokproduktion. Kvällen avslutas med mingel i Göteborgs Bildverkstads lokaler.
Var: Viktoriasalen, Linnégatan 21. Ingång trappa nr 2 till höger om Hagabion.
När: Fredag 18 maj kl.18.00

Krister Engström 
Mycket av det han fotograferar har arkitektur i fokus. Nu är han aktuell med boken Lilienbergs Göteborg med text av professor emeritus Hans Bjur. En bok som beskriver stadsingenjör Albert Lilienbergs arbete i Göteborg 1900-1930.

Lisa Brunzell
Kommer att prata om sitt pågående projekt ’Let the World Adore You’ ett projekt som kretsar kring brittiska coverartister som tjänar sitt levebröd genom att tolka det svenska popundret ABBA och arbetet med att presentera ett längre projekt i en bok dummy.

Joakim Roos
The Platz som i ord och bild beskriver en grupp människor som finns i vår omvärld, men som vi kanske inte riktigt ser, nämligen de människor från Rumänien med romsk härstamningslinje som vi nu ser t ex sitta utanför våra mataffärer. Boken handlar om deras bild av sitt liv och sina prioriteringar och berättar deras historia.

Arrangörer är: Göteborgs Bildverkstad, SFF – Svenska Fotografers Förbund, CFF – Centrum För Fotografi och ABF.

Kalender