Kalender | 5 sept, 2018 | Fotogalleriet Format

Föreläsning med Per Anders Pettersson i Malmö

Svenska Fotografers Förbund (SFF) bjuder tillsammans med Pressfotografernas Klubb (PFK) in till föreläsningskväll med fotografen Per-Anders Pettersson. 

Föreläsning med Per Anders Pettersson i Malmö

Den 5 september 18.30-21.00 träffas vi i Galleri Formats nya lokaler på Claesgatan 8 i Malmö. Per-Anders Petterssons visar och berättar om sin spännande resa som dokumentärfotograf på framför allt den afrikanska kontinenten.

Per-Anders Pettersson (f.1967, Borås) är dokumentärfotograf baserad i Kapstaden, Sydafrika sedan 2001. Han har hela den Afrikanska kontinenten som arbetsfält, med internationella tidskrifter som uppdragsgivare. Han var tidigare bosatt tio år i New York där han gjorde nyhetsjobb runt om i världen.

Hans bilder har vunnit en lång rad priser och utmärkelser i bland annat World Press Photo, NPPA, och Unicef Photo of the Year och han har haft flertalet separatutställningar i såväl Sverige som internationellt.

Per-Anders jobbar även med flertalet egna större projekt och han har kommit ut med två böcker under senare år: “Rainbow Transit” 2013, om 20 år av demokrati i Sydafrika, samt “African Catwalk”  2016, om den afrikanska modescenen i 16 olika afrikanska länder. 

Kvällens föredrag tar avstamp i hans första resa till Sydafrika 1994, då han följde Nelson Mandela och ANC:s valkampanj. Han kommer att berätta om sitt mångåriga arbete i Sydafrika, som utmynnade i boken “Rainbow Transit”, men även om sitt följande stora projekt African Catwalk och om sina  pågående projekt i Soweto och i Kongo, där han bl.a följer de Kongolesiska Sapeurerna.

Kalender