Kalender | 18 jan - 8 febr, 2023 | Bengtsfors bokhandel, Storgatan 16 & Sensus, Centralbanken 4

Fotoboksutställning och samtal med Tanja Mueller | Bengtsfors

Den 18 januari är det dags för nästa nedslag av den turnerande fotoboksutställning på regionala bibliotek i Västra Götalands Regionen. Denna gång finns utställningen på Bengtsfors bokhandel, och i samband med utställningen blir det också samtal med fotoförfattaren Tanja Mueller. 

Fotoboksutställning och samtal med Tanja Mueller | Bengtsfors

Foto: Tanja Mueller (självporträtt)

CFF – Centrum för fotografi har curerat en fotoboksutställning som består av elva utvalda fotografiska böcker som har getts ut de senaste tre åren av regionala fotografer i Västra Götaland. Här representeras flera genrer och format som visar på den bredd som finns inom det fotografiska uttrycket. Utställningen kommer att turnera våren 2023 på regionala bibliotek. Urvalet av böcker kommer ändras från bibliotek till bibliotek. 

Till Bengtsfors bokhandel har Centrum för Fotografi bjudit in fotografen Tanja Mueller, som i sin bok Vidars Rike skapat mystiska porträtt av den dalsländska skogen i all sin skönhet och stillhet genom ”Slow photography”. I bilderna kan man tydligt ana trollens, älvornas samt andra varelsers anda, där Tanja samtidigt dokumenterar en viktig del av den biologiska mångfalden som finns i landskapet.

Samtalet sker i Sensus lokaler i Bengtsfors, vi går sedan över till bokhandeln för mingel och fotoboksutställningen. 

Böckerna i Bengtsfors utställningen är av: Tore Hagman, Eva Terez Gölin, Helga Härenstam, Ines Sebalj, Tina Umer, Agneta Ekman, Erik Gustafsson, Emanuel Cederqvist, Mari Lagerquist, Jerker Andersson, Patrik Larsson och Tanja Mueller. 

Evenemanget är ett samarbete mellan CFF – Centrum för fotografi, Fotoförfattarna inom förbundet och Västra Götalandsregionen. 

Var: Bengtsfors bokhandel, Storgatan 16, 666 30 Bengtsfors och Sensus, Centralbanken 4, 666 31 Bengtsfors
När: Samtal med Tanja Mueller, onsdag 18 januari klockan 17.00 på Sensus.

Fotoboksutställningen pågår 18 januari – 8 februari i Bengtsfors Bokhandel.

Kalender