Kalender | 17 okt, 2019 | Fotografiska, Stockholm

Medlemskväll med Sanna Sjöswärd på Fotografiska - Fullsatt!

Svenska Fotografers Förbund och Fotografiska bjuder in SFF-medlemmar till en kväll med visning och samtal kring Sanna Sjöswärds aktuella utställning på Fotografiska, Fading Stories – pass them on. Sanna är på plats och ledsagar oss genom utställningen och berättar om arbetet bakom.

 

Medlemskväll med Sanna Sjöswärd på Fotografiska - Fullsatt!

Emerich Roth, överlevare från förintelsen. Foto: Sanna Sjöswärd

Tid: 17 oktober, visning kl 18.00-19.00. Efter det häng i baren för fortsatta diskussioner om fotografi eller besök någon av de andra utställningarna.
Plats: Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22, Stockholm
Anmäl dig senast 16 oktober som inloggad medlem här.

Kostnadsfritt för medlemmar i SFF och begränsat antal deltagare så först till kvarn!

Kort om utställningen
I nya Fotografiska For Life-utställningen Fading Stories – pass them on på Fotografiska i Stockholm visas genom en app och på skärmar i utställningssalen porträtten av 23 överlevande från Förintelsen, intervjuade och porträtterade av fotografen Sanna Sjöswärd. Genom appen du får du med dig det drabbande budskapet när du går från utställningen.

Här berättar de överlevande om sina minnen från Förintelsen, för att skapa kunskap och insikt om att vi alla måste bidra till att historien inte återupprepar sig.

Läs mer om utställningen här.

Kort om fotografen
Sanna Sjöswärd, fotograf och författare utbildad bland annat på Hola folkhögskola i Prästmon och på Nordens Fotoskola Biskops-Arnö har varit yrkesverksam fotograf sedan 2002. Hon har haft flera uppmärksammade fotoutställningar, däribland “Rötter” (Roots) och “Eldsjälar” och nu ”Fading Stories – Pass them on.

Hon har mottagit flera utmärkelser och priser för sitt arbete bland annat Årets bild (2005, 2007, 2009 och 2014) och Arbetets museums Dokumentära fotopris (2006).

Läs mer om Sanna här.

Sanna Sjöswärd. Foto: Knut Koivisto

Kalender