Kalender | 18 april, 2018 | Sune Jonsson Centrum för dokumentärfotografi, Umeå

Pecha Mucho i Umeå

Sex fotografer visar bilder på “Pecha Mucho Work in progress lll” i Umeå.

Pecha Mucho i Umeå Foto: Erik Holmstedt

Kvällen arrangeras av Sune Jonsson Center i samarbete med Svenska Fotografers Förbund. Läs mer på Facebook
De deltagande fotograferna är:

Erik Holmstedt
I egna arbeten har Erik ägnat sig åt att skildra det industriella samhällets framfart och det konsekvenser det får på det urbana landskapet. Det är frågeställningar om vår samtid, hur miljöer förändras och hur nya landskap uppstår. Samhällsomvandlingen i Malmberget har har varit ett projekt som han har följt med kameran under lång tid.

André Larsson
är dokumentärfilmare, fotograf och journalist baserad i Umeå. Han har en bakgrund inom biståndssektorn och hans fokuserar, precis som tidigare, främst på hur vi väljer att bygga och organisera våra samhällen.

Heidrun Holzfeind
is an Austrian born artist and filmmaker. She is interested in how architecture interacts with people’s everyday life. She questions immanent architectural and social utopias, exploring the borders between history and identity, individual histories and political narratives of the present. She is the recipient of the Camera Austria prize for contemporary photography (2011) among other awards, and has exhibited and screened her works in art institutions and film festivals all over the world.

Mia Rogersdotter
Född och uppvuxen i Luleå, numera bosatt i Umeå. Är utbildad vid Gamleby Fotoskola och Konstfack och fick 2018 ta emot Hasselblad Stiftelsens Naturfotostipendium.

Helena Wikström
Som konstnär arbetar jag mest med foto, installationer och film men även i olika samarbetsprojekt som i det fleråriga projektet Corners of Europe. Förutom min egen konst så arbetar jag deltid på Norrlandsoperan och är också med i det konstnärsdrivna galleriet Verkligheten. Detta är min första dokumentärfilm och första gången som jag animerar. 


Simon Öhman Jönsson
Frilansande filmarbetare på en mängd olika funktioner och nu med foto som huvudområde. Intresserad av glesbyggdsskildringar, människor och gott kaffe. Radio Black Peter är första egna dokumentärfilmsprojektet och jag arbetar till vardags som  filmproducent och grafisk formgivare på Umeå universitet. 

Kalender