Kalender | 6 mars, 2019 | Centrum för fotografi, Stockholm

Publicerat: Tempo dokumentärfestival: En önskan om att fylla ett gap

Publicerat: Tempo dokumentärfestival: En önskan om att fylla ett gap

The Fall of Modern Man, Björn Engberg (installationsbild, Galleri Monitor 2018). Bilden är beskuren.

Tempo dokumentärfestival: En önskan om att fylla ett gap

Kan man skilja på verket från konstnären och konstnären från verket? Hur gör man val av uttrycksform? När blir det till en film och när blir det till en bok? Det finns alltid en önskan om att fylla ett gap, närma sig det som inte går att tala om men ändå är konkret. Vad är det för gap? 

Björn Engberg är en interdisciplinär konstnär och arbetar med bland annat video och fotografi. Som en del av sin praktik driver han det oberoende förlaget Moon Space Books, där han ger ut sina egna och andras verk i bokform.

Shaon Chakraborty är konstnär, fotograf och regissör. Har tidigare gjort dokumentärfilmen Förvaret tillsammans Anna Persson. Hon arbetar just nu med bokprojekt som ska publiceras i maj.

Tillsammans gör Björn och Shaon en djupdykning i relationen mellan uttrycksform och slutresultat i detta fall bok eller film. Tillsammans försöker de belysa vikten av den konstnärliga processen och konstnärens erfarenhet och nyfikenhet och dess inverkan på verket. Tankar om konstnärens roll lyfts genom frågor om hur observerar vi? 

Moderatorer: Annika Thörn Legzdins, ordförande Fotoförfattarna/SFF och Pelle Kronestedt, verksamhetschef CFF.

Arrangör: CFF, Fotoförfattarna/SFF och Tempo dokumentärfestival

Onsdag 6/3 kl 18.00-19.00 på Centrum för fotografi, Stockholm.

OSA gärna nedan:

Kalender