Kalender | 15 jan - 24 april, 2020

Sök rese- och vistelsestipendium i Grez-sur-Loing (förlängd deadline)

Ansökan för rese- och vistelsestipendium i Grez-sur-Loing är öppen. Fotografen och SFF-medlemmen Björn Abelin tilldelades förra årets Grez-sur-Loing-stipendium. Läs om hans upplevelse av vistelsen här. Foto: Björn Abelin. 

“Under min vistelse med stipendium från SFF i Grez-sur-Loing i november månad arbetade jag med ett par olika projekt som kommer resultera i böcker framöver. Små arbetskopior fyllde väggarna i arbetslokalen som låg under lägenheten. Närheten till Paris ger möjlighet att enkelt göra endagsturer dit. I början av vistelsen i samband med Paris Photo hade jag besök i Grez av min kära Pernille. Ett avbrott i den annars ganska flitiga tillvaron med arbete i studion.

November är en fin och lugn månad där det skiftar från höst till vinter i Grez som är en mycket stilla och lugn by utan direkt kafé- eller restaurangliv, på gott och ont. Bra för arbetet men sådär för det sociala. Då och då träffade man på de andra gästerna och några gånger åt vi tillsammans. Jag uppskattade verkligen att vara en bit utanför Paris. Det gav mig struktur och arbetsro. Närheten till den fina staden Fontainbleau och Nemours skapar möjlighet till fina pauser i arbetet. Är vädret fint vill jag starkt rekommendera en cykeltur till Nemours.”

Björn Abelin, Grez-stipendiat 2019

Ur projektet Prophecies. Foto: Björn Abelin

Svenska Fotografers Förbund delar gemensamt med Gefvert försäkringsmäklare ut ett stipendium till fotografer för vistelse i Grez-sur-Loing, Frankrike, under Paris Photo i november månad. Till vistelsestipendiet delas även ett resestipendium ut om 15 000 kronor. Ansökan för 2020 är öppen 15 januari till 24 mars. För att söka skall du vara medlem i SFF.

Läs mer om stipendiet och ansökan här. 

Kalender