Grez Sur Loing

SFF & Gefverts stipendium för vistelse i Grez-sur-Loing, till stipendiet delas även ett resestipendium ut om 15 000kr. 

Grez Sur Loing

Svenska Fotografers Förbund och Gefvert försäkringsmäklare delar ut ett gemensamt ett stipendium för vistelse i Grez-sur-Loing, Frankrike, under Paris Photo i november månad. Det ingår även ett resestipendium på 15 000 kr.

Fotografen och SFF-medlemmen Lisa Brunzell tilldelades Grez-sur-Loing-stipendiet 2018. Här är hennes berättelse. 

Krav på sökande fotograf
Sökande ska vara medlem i SFF.
Sökande ska arbeta med ett tydligt projekt under vistelsen och ha en tydlig mål- och projektbeskrivning.

Vad vi erbjuder stipendiaten
Rese- och vistelsestipendium på 15 000 kr.
Boende i lägenhet nr 5, separat sovrum, vardagsrum och kokvrå, 40 kvm2.
Studio 19 kvm2.
Möjlighet att ta med en anhörig utan extra kostnader.
Fri tillgång till wifi.
Tillgång till de allmänna utrymmena; salongen, biblioteket, köket, matsalen och trädgården.
Lakan och handdukar tillhandahålls. Tvättmaskin, torktumlare och bra möjligheter att hänga tvätt såväl ute som inne finns.  
Stiftelsens administration i Grez kontaktar dig med mer välkomstinformation.
Om du har en Företagsförsäkring via Gefvert ingår tjänstereseförsäkring samt avbeställningsskydd. Om du inte har tjänstereseförsäkring erbjuder Gefvert försäkringen till rabatterat pris. Ta kontakt med Gefvert kundservice.

Du ansvarar själv för
Inköp av mat och egen matlagning, allt material som hen har behov av under sin vistelse, bokning och köp av flygbiljett och/eller annan transport till och från Grez-sur-Loing. Fotografen ska meddela, minst en vecka före ankomst, intendenten vid Hôtel Chevillon vid vilken tidpunkt du avser anlända till Hôtel Chevillon och att städa lägenheten liksom ateljé/arbetsrum under vistelsen samt inför avresan.

En jury bestående av representanter från Svenska Fotografers Förbund och Gefvert försäkringsmäklare kommer utse stipendiaten i maj. Mer information kommer.

Om vistelsen
Verksamheten vid Hôtel Chevillon i Grez-sur-Loing präglas av en traditionsrik och inspirerande miljö med möjlighet till arbete, tankeutbyte och social samvaro bland likasinnade. Gästerna skall vara fotografer, konstnärer, författare, tonsättare eller vetenskapsmän. De löpande angelägenheterna på plats handhas av Madame Kerstin Decroix som är deltidsanställd intendent. Hon talar svenska, franska och engelska.

Stipendier och IR