Tekniknyheter | 27 Mars 2019 | SFF

Bantad sändare från Profoto

Profoto har utvecklat en förenklad TTL-sändare som är betydligt mindre än den vanliga TTL-sändaren Air Remote TTL. Profoto Connect är enklare att hantera och något billigare.

Bantad sändare från Profoto

Profoto Connect är namnet på den nya sändaren som helst saknar knappar. Sändaren har bara tre lägen: Off, Auto (TTL-blixtautomatik) och M (manuell effekt). Det gör sändaren väldigt lättbegriplig.

Precis som med den mer avancerade sändaren Air Remote TTL kan Profoto Connect först användas i TTL-läge och sedan slås om till M med bibehållen effekt som utgångspunkt för egna småjusteringar av blixteffekten.

Profoto Connect finns i varianter för fem olika kameramärken: Canon, Fujifilm, Nikon, Olympus och Sony.

Sändaren har ett inbyggt batteri som klarar av att hålla igång i 30 timmar. Batteriet laddas via en USB-C-kontakt.

Profoto Connect har inbyggd bluetooth så att den kan kommunicera med Profotos app för Apple Ios för att exempelvis styra blixtens effekt. Det går också att byta kanal, men det kräver Iphone 7 eller nyare.

Det rekommenderade priset för Profoto Connect är 2995 kronor inklusive moms. Air Remote TTL kostar omkring 3 800 kronor i handeln.

Nyheten kommer från Fotosidan.se som vi har ett samarbete kring när det gäller proffsnyheter. Vill du läsa fler proffsnyheter surfa in här