Tekniknyheter | 10 Aug 2022 | SFF

Firmware-uppdatering till Canon Eos R3, Eos R5 och Eos R6 ger flera nya funktioner

Hittills har den maximala hastigheten för bildsekvenstagning varit 30 bilder per sekund med Canon Eos R3. Med firmware 1.2.0 går det att ta hela 195 bilder per sekund, i jpeg eller råformat med full upplösning. Fokus och exponering måste dock vara låst under hela sekvensen.

Bildfrekvensen kan i det nya läget ställas in mellan 30 och 195 bilder per sekund. Även det maximala antalet bilder i sekvensen måste definieras, från 2 till 50 bilder.

Läget ”Custom high-speed continuous” är inte aktivt som standard utan behöver aktiveras i menyerna under Restrict Drive Modes. Canon uppger att det här läget är tänkt för att fotografera fallande droppar.

Firmware-uppdateringen ger även ett nytt full-HD-videoläge med 239,76 eller 200,00 bildrutor per sekund.

Nytt är också ett timelapse-läge och ett focus stacking-läge som fungerar både med och utan blixten Canons Speedlite EL-1. Canon har även gjort det möjligt att växla till APS-C-läge med 1,6x gångers beskärning med bara ett knapptryck, konvertera flera HEIF till Jpeg samtidigt, lägga till lägga till beskärningar och ändra storlek på bilder under FTP-överföring. Bildstabiliseringen ”Digital Movie IS”-stabilisering har också uppdaterats för förbättrad prestanda.

Den här tekniska nyheten kommer från Fotosidan.se som  SFF/ Fotografisk Tidskrift har ett samarbete med när det gäller tekniska nyheter riktade till proffs.  Vill du läsa ännu fler nyheter surfa in här.