Tekniknyheter | 8 Maj 2019 | Magnus Fröderberg

Nissin MG80 Pro - välkyld toppmodell

Nissin utlovar att deras kommande topmodell MG80 Pro ska klara av att avfyra 1000 blixtar med full effekt i tät följd utan att överhettas.

Nissin MG80 Pro - välkyld toppmodell

Detta åstadkoms genom ett speciellt blixtrör och ett blixthuvud med värmeskydd och ventilation. Med fyra uppladdningsbara Lithium-ion-batterier (typ 14500) i AA-storlek klarar blixten att ladda upp till full effekt på 1,5 sekund. Med uppladdningsbara NiMh-batterier tar det 3,8 sekunder. Med Li-ion-batterier klarar blixten att fyra av 280 blixtar med full effekt. Med 2450 mAh NiMh-batterier ökar kapaciteten till 320 blixtar.

Ledtalet anges till 60 vid ISO 100 och blixthuvudet inställt på en utlysningsvinkel motsvarande ett 200 mm fullformatsobjektiv. Effekten är 83 wattsekunder.

Nissin MG80 Pro har ett 8W LED-inställningsljus. Det går att ta av den främre delen av av blixthuvudet som har en fresnellins så att blixtröret blir bart. Det är tänkt för om man exempelvis vill placera blixten i en softbox.

Blixten kan fjärrstyras med full TTL-automatik via wifi. Blixten kan också agera sändare och styra andra blixtar. Räckvidden är 100 meter. Blixten kan också utlösa andra blixtar eller utlösas via en 3,5 mm telekontakt.

Det går att använda korta slutartider än ordinarie blixtsynktid tack vare HSS-funktion. Det går att uppdatera blixtens mjukvara via micro-SD minneskort.

Nissin MG80 Pro kommer att säljas i versioner som passar Canon, Nikon, Sony, Fuji, Olympus, och Panasonic. Blixten är ännu inte prissatt.

Nyheten kommer från Fotosidan.se som vi har ett samarbete kring när det gäller proffsnyheter. Vill du läsa fler proffsnyheter surfa in här