Tekniknyheter | 10 Sept 2021 | SFF

Nya proffsskrivare från Epson

Tre nya skrivare för fotografer, butiker och arkitekter.

Nya proffsskrivare från Epson

Epson utökar sin SureColor-serie med två 44-tumsskrivare; SureColor SC-T7700D designad för CAD- och POS-utskrifter och SureColor SC-P8500D som är designad för poster- och fotoproduktion.

För att förenkla hanteringen har skrivarna designats så att allt är tillgängligt från fronten, som användargränssnittet, infällbar pappersuppsamlare och förbrukningsvaror.

Skrivarna har 2,64-tums PrecisionCore MicroTFP-skrivhuvud med Variable Sized Droplet-teknik och Nozzle Verification T i proffssegmentetechnology.

SC-P8500D använder UltraChrome Pro6-bläck med sex färger, inklusive matt och fotosvart och ett nytt grått bläck som enligt tillverkaren ska ge jämna graderingar och minskad kornighet.

SureColor SC-T7700D har utformats för arkitekt-, teknik-, och byggföretag och använder sig av sex-färgers Ultrachrome XD3-bläck. Den använder även ett nytt rött bläck som ska ge levande färger och skarpa linjer.

Epson lanserar också SureLab SL-D1000 som riktar sig till fotobutiker, fotografer och copyshops. Den har en rad uppdateringar mot föregångaren SL-D800. Skrivaren har möjlighet till dubbelsidig utskrift vilket kommer väl till för för till exempel fotoböcker, kalendrar och tackkort. SL-D1000 har ökad utskriftshastighet, och duplexenheten, som är tillval, möjliggör automatisk dubbelsidig utskrift med kassett för 100 A4-ark på modellen SL-D1000A. Skrivarens livslängd har också fördubblats till 400 000 utskrifter i 10 x 15-format.

Patronerna har ersatts med Epsons Integrated Ink Pack System-bläckpåsar som enligt tillverkaren ska ge 25 % mer bläck jämfört med SL-D800. Skrivaren ska vara tystare och förbruka mindre energi.

SC-T7700D och SC-P8500D kommer att finnas tillgängliga från januari 2022. SL-D1000 och SL-D1000A blir tillgängliga från årsslutet. Det finns ännu inga prisuppgifter.

Den här tekniska nyheten kommer från Fotosidan.se som  SFF/ Fotografisk Tidskrift har ett samarbete med när det gäller tekniska nyheter riktade till proffs.  Vill du läsa ännu fler nyheter surfa in här.