Tekniknyheter | 6 Maj 2021 | SFF

Sony Xperia Pro fungerar som monitor, recorder och 5G-sändare

Sony Xperia Pro fungerar som monitor, recorder och 5G-sändare

 

Sony Xperia Pro är den enda mobiltelefonen med HDMI-kontakt och kan fungera som montor och inspelare vid videoinspelning. Telefonen är också anpassad för att skicka bilder och video via 5G-nätet.

Sony berättade om Xperia Pro redan 2020 i samband med lanseringen av Xperia 1 II. I början av det här året började Xperia Pro säljas i USA och nu är det dags för Europa.

Sony Xperia Pro är i grunden samma telefon som Xperia 1 II. Det innebär en 6,5-tums oled-skärm och fyra kameror på baksidan: ultravidvinkel, vidvinkel, tele samt en ToF-kamera som mäter avstånd. Batteriet är på 4000 mAh.

Den viktigaste skillnaden är att Pro-modellen har en HDMI-kontakt. Andra skillnader är att Xperia Pro har 12 GB RAM-minne, 512 GB intern lagring och chassit är mer tåligt.

Enligt Sony ska det gå att överföra upp till 4K HDR 60p från alla Alpha-kameror med HDMI-kontakt. Telefonen kan strömma vidare videomaterialet till Youtube och andra plattformar.

Det rekommenderade priset för Xperia Pro är 24.990 kronor inklusive moms.

Den här tekniska nyheten kommer från Fotosidan.se som  SFF/ Fotografisk Tidskrift har ett samarbete med när det gäller tekniska nyheter riktade till proffs.  Vill du läsa ännu fler nyheter surfa in här.