Tekniknyheter | 20 Febr 2019 | Magnus Fröderberg

Tre objektiv från Tamron för fullformat

Tamron aviserar tre nya objektiv som ska komma ut på marknaden till sommaren. Två av objektiven är för spegelreflexkameror och ett är med Sony E-fattning.

Tre objektiv från Tamron för fullformat

Tamron 35-150 mm f/2,8-4 Di VC OSD (Model A043) är ett 4,3 gångers zoomobjektiv med 45 centimeters närgräns över hela zoomområdet. Det innehåller LD-glas och asfäriskt slipade linselement för att minska uppkomsten av kromatisk aberration. Objektivet har en dubbelkärnig processorer, en för autofokusen och en för bildstabiliseringen. Troligen kommer objektivet med fattning för Canon EF och Nikon F.

Tamron SP 35 mm f/1,4 Di USD (Model F045) kommer 40 år efter Tamrons första SP-objektiv. SP är deras premiumserie. Tamron uppger att objektivet ska vara mycket högpresterande och visa prov på allt som Tamron lärt sig under åren. Till skillnad från SP 35/1,8 Di VC USD saknar  SP 35/1,4 bildstabilisering; i gengäld är ljusstyrkan högre. Troligen kommer objektivet med fattning för Canon EF och Nikon F.

Tamron 17-28 mm f/2,8 Di III RXD (Model A046) är det andra objektivet i en ny serie objektiv med Sony E-fattning. Sedan tidigare finns 28-75 mm f/2,8 Di III RX i serien. Båda är relativt kompakta och har 67 millimeters filterdiameter. En annan likhet är att de båda har en ljudlös stegmotor kallad RXD. Troligen kommer båda objektiven med fattning för Canons och Nikons spegelfria småbildskameror framöver.