Förbundsnytt | 9 Mars 2023 | SFF

Senay Berhe föreläser den 16 maj

Senay Berhe har jobbat kommersiellt med både fotografi och film i över 15 år, han har filmat och producerat prisbelönta dokumentärer. Han står bakom flera musikvideos och har filmat ”Martha &Niki”.  Hans kreativa arbeten har visats på många platser i världen.

Senay Berhe föreläser den 16 maj

Foto: Senay Berhe

Under flera år arbetade han med Afripedia som är en kurerad databas med afrikanska kreatörer som verkar globalt. I samband med det projektet reste han till flera afrikanska länder och dokumenterade kontinentens konstnärliga scener och intervjuade personer med kreativa yrken: fotografer, konstnärer, designers, modeskapare med flera.  Afripedia fick även en fortsättning på New Museums inkubatorprogram New Inc i New York där han arbetade med projektet 2015-2017.

Hans bok och utställning Eye See Colors kom ut 2022 och visades även på en utställning på Il Cafe. Bilderna från boken är tagna i Stockholm, New York, Lissabon, Sydafrika Los Angeles, Rejkavik, Shanghai, Italien och Spanien.

Sedan hösten 2022 studerar han på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm där han arbetar med egna konstprojekt. Läs mer om honom här

Foto: Privat

Namn: Senay Berhe
Bor: Stockholm
Hemsida: Senay.se