Fotopodden | 3 Nov 2022 | SFF

Färghantering för tryck med Magnus Sandström

I detta avsnitt grottar vi ned oss i tryck och färghantering med Magnus Sandström, Digital Workflow Manager på Taberg Media Group. Trygg och kunnig med många års erfarenhet av färghantering och tryck.

Färghantering för tryck med Magnus Sandström

Foto: Fotosidan.se

Vad är egentligen skillnaden på offsettryck och digitaltryck och vilken metod ska du välja för din trycksak? Hur kommunicerar du bäst med ett tryckeri och hur säkerställer du att din trycksak får rätt färger? Vad är ens ”rätt” färger? Vad betyder RIP, CMYK och prepress? Hur ska du göra med ICC-profiler och skärpning? Och varför vill tryckerierna inte längre att man CMYKar sina tryckoriginal?

Fotopodden är ett samarbete med Fotosidan Magasin, där Sara Arnald möter en mängd fotografer runt om i landet och diskuterar teman som Hur bildar man kollektiv med andra? Hur är det att verka utanför storstaden? Och ska man bredda eller nischa sig?  Håll utkik efter nästa avsnitt som släpps i mitten av november! 
 
Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio i samarbete med Svenska Fotografers Förbund reklamfritt i fältet ovan. Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på ”Fotosidan Poddradio”. Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify (reklam som vi inte styr över kan förekomma).