Redaktionellt | 15 Mars 2021 | Joar Vestergren

"Här finns en ärlighet som gör mig trygg"

Angelica Elliott släppte boken Rågsved på Journal förlag i höstas. -Det är mitt hem jag fotograferat: vardagen, årstiderna, människorna som bor här och mina vänner, säger hon. Text: Joar Vestergren.

Foto: Angelica Elliott

Angelica Elliott är bosatt i Rågsved, söder om Stockholm. I november förra året debuterade hon med sin bok Rågsved. För sju år sedan flyttade Angelica Elliot dit och började ett nytt kapitel i livet. Hon hade då varit med om en stor förlust och hon behövde flytta för att bearbeta vad som hänt. Boken är ett arbete om denna nystart. Boken innehåller porträtt och personliga bilder blandade med fotografier av förorten, dess invånare och ett pågående vardagsliv. Här syns en personlig berättelse från hennes nya universum: Rågsved.

Foto: Angelica Elliott

– Jag var lite rädd att någon skulle se det som ett ytterligare dokumentärt projekt om en ytterligare Stockholmsförort. Men det är det inte. Jag har velat gestalta det starka band jag fått till just denna plats. Här finns en sorts gemenskap och ärlighet som gör mig trygg. Det är mitt hem jag fotograferat: vardagen, årstiderna, människorna som bor här och mina vänner.

Men någon releasefest blev det tyvärr inte. Den rådande situationen med Covid-19 gjorde att Angelica Elliott sköt upp planerna på framtiden.

Foto: Angelica Elliott

 


Namn:
Angelica Elliott
Hemsida: http://www.angelicaelliott.com
Aktuell med: Rågsved, Journal 2020

Text och porträtt på Angelica Elliott:  Joar Vestergren, praktikant Fotografisk Tidskrift.