Kalender | 26 maj, 2021 | Digitalt på Facebook / Youtube

Hemma hos fotoboksförläggaren: Null & Void Books (Peo Olsson)

Hur är det att ge ut böcker om fotografi och vad driver folk att ge sig in i den unika världen av skrivande, bild, böcker och formgivning tillsammans? Och hur ser det ut i deras bokhyllor och kontor? Följ med filmare och fotograf Nils Bergendal när han hälsar på hemma hos de fyra skånska fotoboksförlagen Breadfield Press, Null & Void Books, Sailor Press samt Johansson & Jansson.

Hemma hos fotoboksförläggaren: Null & Void Books (Peo Olsson) Peo Olsson, självporträtt

Peo Olsson, självporträtt

Vi tittar in i deras inspirerande bokhyllor och kontor och hör deras tankar om fotobokens betydelse idag och hur den kan tillgängliggöras på bibliotek, museum och i andra sammanhang.
Filmerna är ca 10-15 minuter långa och efter visningen finns tillfälle att ställa skriftliga frågor till förläggarna.
 
Del 2. Null & Void Books (Peo Olsson)
Vi åker till Lund och träffar Peo Olsson som sedan 2014 driver Null & Void Books. De ger ut böcker om samtida fenomen inom konst och kultur. Utgivningen fokuserar på projekt som görs i tätt samarbete med konstnärer, skribenter och formgivare. Utgivet material skapar grunden för en långsiktig plattform för arbete med bokprojekt presenterade i specifika sammanhang. Del 2 av 4. Visas den 26 maj 18.00. Se live på Facebook-eventet här. Filmerna kan sedan ses i efterhand på Landskrona stads och Landskrona Fotos Youtube-kanal.
 
Filmserien är ett samarbete mellan Landskrona bibliotek, Landskrona museum, Landskrona Foto samt Fotoförfattarna/SFF. Med stöd av Region Skåne.

Kalender