Tekniknyheter | 4 Dec 2019 | Magnus Fröderberg

Flera nya funktioner i Capture One 20

Capture One är ett av de mest populära programmen bland yrkesfotografer, men allt fler hobbyfotografer finner också fram till programmet. Capture One Pro 20 innehåller en rad nya funktioner och förbättringar.

Flera nya funktioner i Capture One 20

Det är framförallt vid fotografering i studio som Capture One dominerar. Programmet kan användas för att styra kameran och sedan laddas råfilen direkt in i programmet. Det ger fotograf och kund stor kontroll. Den här funktionen kan även användas utanför studion. Det går också att använda Capture One som ett rent råkonverteringsprogram.

En ny funktion är “Basic Color Editor” som är tänkt för att ge snabb kontroll över färgerna. Bland annat går det att styra återgivningen av hudtoner.

Det har också tillkommit ett nytt verktyg för att göra HDR-bilder, alltså bilder med stort dynamiskt omgång. Även brusreduceringen har förbättrats.

Andra förbättringar är snabbare växling mellan de vanligaste verktygen, förenklad beskärning och möjlighet att kopiera lager.

Gränssnittet har förbättrats med förklarande text, högre upplösning på tumnagelbilder, justering av bakgrundsfärgen för bildvisaren, nya kortkommandon med mera. 

Med uppdateringen följer också stöd för flera nya kamerors råformat, inklusive DNG-filer från olika mobilkameror.

Capture One Pro 20 kostar 349 euro för en licens eller 24 euro per månas under ett år. Uppgradering från version Pro 10 kostar 209 euro. Programmet finns även specifikt för Fujifilm eller Sony. Det finns också en Express-version och möjlighet att köpa företagslicenser i större volym.

Nyheten kommer från Fotosidan.se som vi har ett samarbete kring när det gäller proffsnyheter. Vill du läsa fler proffsnyheter surfa in här