Utställning | 13 juni - 6 sept, 2020 | Konstgalleriet Hälleforsnäs, Gjutmästarbacken 1, Gamla bruket

John Eklöf

”Vissa ögonblick känns mera betydelsefulla än andra. Det är då jag trycker på knappen och det är just då jag i sökaren väljer ut det väsentliga.”

John Eklöf

Foto: John Eklöf

Konstgalleriet Hälleforsnäs har äran att vara först med att få visa en unik utställning med fotograf John Eklöfs privata bilder och porträtt av människor och natur från mitten av 50-talet och tjugotalet år framöver. John Eklöf försörjde sig som frilansande pressfotograf men det är i de privata bilderna hans konstnärliga blick kommer till sin rätt utan krav från en beställare.

John Eklöf (1923-1995) var verksam som pressfotograf i Stockholm och utomlands från mitten av 50-talet och tjugotalet år framöver. Denna bok är en första presentation av hans bildskapande från 1950- och 60-talen. Människor och miljö från stad och land, när och fjärran. Porträtt av unga och gamla, kända och okända. Närvaro och känsla – i bevakade ögonblick. Boken utkommer i juni 2020 i samband med en första utställning av John Eklöfs bilder på Konstgalleriet Hälleforsnäs under sommaren.

Läs mer här

Fler utställningar