Utställning | 30 april - 9 maj, 2021 | Årstaviken, Stockholm

Sara Mac Key

Att överleva en pandemi. Att längta efter sällskap, människor, livet. Sara Mac Key har gjort en utställning om aktiviteter på en brygga i Stockholm.

Sara Mac Key

Foto: Sara Mac Key

Utställningen Bryggan är uppsatt på en brygga vid Årstaviken, nära Tantos bågformade bananhus. Bryggan / 59°18’31.3″N 18°02’56.6”E består av ett stort antal fotografier tagna på morgonen, mellan oktober 2020 och april 2021, tagna på samma plats på en av bryggorna i Årstaviken med samma koordinater som i utställningens namn.  

Sara Mac Key:

Att längta efter sällskap, människor, livet. Min egen kreativitet, de oväntade mötena, främlingar, min existens behövde det, behövde er. En mörk dag i mitten av oktober, hittade jag er på en liten brygga. Ditlockad av en vän. Jag klädde också av mig och klev i. Det är något med vatten, med människor i vatten. Nakenheten i ett annat element. Du är inte så skyddad längre. Din attityd är avklädd. Din hud så mjuk. En tunn hinna mellan dig och elementen. Natur i dina porer. 

Små samtal växte sig större, djupare. Stora tankar balanserade mellan huttrande läppar. Och främlingar som inte hade sett varandra på länge under en vinter med restriktioner öppnade upp. Två meter från varandra, längtandes efter närhet. Den kalla mörka vintern var så mycket varmare de här morgnarna på bryggan.
 

Fler utställningar