Förbundsnytt | 13 April 2023 | SFF

Hej Susanne Kronholm! Grez-sur-Loing stipendiat 2022

Den 15 april är sista chansen att söka vårt vistelsestipendium till franska Grez-sur-Loing vi delar ut gemensamt med Gefvert försäkringsmäklare. Ingår gör boende och ett resebidrag på 15 000 kr – och många vackra vyer. Hur är det att vistas i den pittoreska staden? Vi har ställt tre frågor till förra årets stipendiat Susanne Kronholm. 

Hej Susanne Kronholm! Grez-sur-Loing stipendiat 2022

Foto: Självporträtt

Vad arbetade du med på plats i Grez-sur-Loing?
Under min vistelse i Grez-Sur-Loing arbetade jag med ett pågående filmprojekt. Jag har under sju år fotograferat fem pojkar plus filmat korta intervjuer. Filmerna har lagts på hög eftersom jag inte har haft tid att gå igenom dem. I Grez-Sur-Loing gick jag igenom varenda filmklipp och hittade en form som passade för mitt projekt.

Foto: Susanne Kronholm

Upplevde du miljön som (ro)givande och inspirerande? 
Miljön var perfekt för mig och för att klippa film. Byn är väldigt lugn, omgärdad av fantastisk natur. Jag varvade stillasittande filmklippning med flera långpromenader per dag. Både för att sträcka på benen och fundera kring projektet.

Foto: Susanne Kronholm

Vad är viktigt att tänka på när man söker stipendium skulle du säga? 
Jag har ingen rutin på att söka stipendium men i det här fallet sökte jag för något som jag genuint ville arbeta med och som krävde koncentration i en längre period. Presentationen av projekt är viktigt tror jag och kanske hur man tänker använda sin tid på plats.

Läs mer och sök vårt vistelsestipendium till Grez-sur-Loing här.