Förbundsnytt | 9 Febr 2023 | SFF

Förändringar i tjänsten Sök Fotograf

I vår tar vi över tjänsten Sök Fotograf för att drifta den vidare i egen regi. Här har vi samlat information som är viktig för dig som medlem att känna till. Vi vill också höra dina åsikter om hur du tycker tjänsten fungerar idag.

Förändringar i tjänsten Sök Fotograf

Sök Fotograf riktar sig till bildköpare, som där kan söka på fotografer inom en mängd olika fotografiska verksamhetsområden, över hela landet. Tjänsten är exklusiv för SFF:s medlemmar som får utrymme att visa portfolios med sina projekt där. Kansliet får regelbundet frågor från bildköpare om att rekommendera fotografer till olika uppdrag och då hänvisar vi alltid till Sök Fotograf.

År 2018 lanserade vi vår nya hemsida och i samband med det även Sök Fotograf tillsammans med Portfoliobox. I vår tar vi över tjänsten för att drifta den vidare i egen regi. Det är viktigt för dig som medlem att känna till följande:

Från och med den 14 december 2022 är det inte möjligt att uppdatera din profil eller sätta upp en ny profil. Ditt konto kommer att vara låst för redigering under första kvartalet 2023, och vi räknar preliminärt med att den nya uppdaterade versionen av Sök Fotograf lanseras i april 2023. Utåt sett kommer inget att märkas, och bildköpare kommer fortfarande att kunna använda tjänsten på samma sätt som vanligt. 

När den nya versionen lanseras kommer du som användare behöva skapa ett nytt lösenord till din profil. Mer praktisk information kommer inför lansering. I samband med lansering kommer vi att göra en satsning på marknadsföring av tjänsten, samt arbeta mer med sökmotoroptimering för att öka synligheten för tjänsten ytterligare.