Fotobokspriset | 28 Mars 2019 | SFF

Fotoboksdagen

Fredag den 5 april anordnas Fotoboksdagen för andra året. Dagen innehåller föreläsningar, samtal, workshops och bokmarknad.

Fotoboksdagen Foto: Maria Saphronova

På kvällen under Fotoboksgalan spelar Mariam The Believer.

Välkomna på Fotoboksdagen den 5 april!

Dagen innehåller föreläsningar, samtal, workshops, bokmarknad och utdelning av Svenska Fotobokspriset 2019.
Dagen inleds 12.00 med en föreläsning av den amerikanska konstnären och fotografen Rachel Sussman och slutar med prisutdelning, livemusik och bubbel!
Under kvällens gala som börjar 18.30 presenteras de fem nominerade under ledning av kulturjournalisterna Ika Johannesson och Jenny Aschenbrenner. Galan bjuder på musik av och med den fantastiska Mariam The Believer!

Samtal:
14.30-15.15: Ett samtal om processer, maktförhållanden och den privata sfären mellan fotograf Jenny Rova, vinnare av Svenska Fotobokspriset 2018 och curator och fotograf Alexandra A. Ellis.

14.30-15.15: Helene Boström (Bokhandeln Konst-ig) och Fredrik von Zweigbergk (Göteborgs konstmuseums bokhandel) har tillsammans över 40 års erfarenhet av att välja och sälja fotoböcker. Hör dem berätta om detta arbete och om hur fotoboken, från deras perspektiv, har utvecklats de senaste 20 åren. De kommer också att presentera några av sin egna fotoboksfavoriter. Fotografen Hendrik Zeitler modererar.

15.30-16.15: Fotograferna Hannah Modigh och JH Engström samtalar om konst som drog, om att känna, delta och rytm.

15.30-16.15: Eva Dahlman, fotohistoriker och etnolog, presenterar tillsammans med Magnus Bremmer, mediehistoriker och grundare av Bildningspodden, sin kommande bok om kvinnor bakom kameran under fotografins första hundra år.

16.30-17.15: Sandra Praun, grafisk designer, och Oscar Guermouche, bildkonstnär, samarbetar med konceptutveckling, editering och formgivning av konstböcker. Bland deras uppdragsgivare finns Art and Theory Publishing, Bonniers Konsthall, Magasin III och enskilda konstnärer. I formen av ett samtal berättar de om deras gemensamma process, från första mötet med uppdragsgivaren till tryck och bindning.

Läs hela programmet och osa här.