Fotopodden | 27 Maj 2024 | SFF

Juridiska frågor om fotografi

Sliter du med snåriga avtal i din fotografiska verksamhet? Behöver du ett juridiskt bollplank i samband med en tvist eller har en fråga om lag och rätt kring fotografi och fotograferande? I detta avsnitt träffar Sara Arnald vår juridiska rådgivare Astrid Nymansson.

Juridiska frågor om fotografi

Foto: Stefan Tell

Förutom att diskutera om vad upphovsrätten är och hur den fungerar – eller är tänkt att fungera – får Sara Arnald möjlighet att testa ett antal vanliga juridiska frågeställningar och får råd och tips om hur man bäst hävdar sin rätt som bildskapare.

Astrid håller i vår juridiska rådgivning och kan hjälpa dig via telefon eller mejl. Du hittar kontaktuppgifter till Astrid här. Där finns också svar på vanliga juridiska frågor, samt en checklista på vad du bör tänka på när det gäller att förhandla arvode och skriva avtal. Är du medlem har du också tillgång till färdiga avtalsmallar.

Fotopodden är ett samarbete med Fotosidan.se, där Sara Arnald möter en mängd fotografer runt om i landet och diskuterar teman som Hur jobbar man effektivt med produktfoto? Hur finansierar man sina projekt? Håll utkik efter nästa avsnitt!  
 
Du kan lyssna på Fotosidan Poddradio i samarbete med Svenska Fotografers Förbund reklamfritt i fältet ovan. Poddradio finns i de flesta poodspelare, sök på ”Fotosidan Poddradio”. Itunes och Google poddcasts är de två kanaler vi rekommenderar och som är reklamfria. Vi finns även hos Spotify (reklam som vi inte styr över kan förekomma).