Nyheter | 26 Maj 2018 | Jenny Morelli

Swedish Photography Award till Trinidad Carrillo

Trinidad Carrillo blir den första fotografen som tilldelas det nyinstiftade priset Swedish Photography Award.

Swedish Photography Award till Trinidad Carrillo Foto: Katja Ragnstam

Trinidad Carillo har arbetat med fotografi som uttrycksform sedan 1998. Hon har sin ateljé i Konstepidemin, ett gammalt sjukhusområde i Göteborg som idag består av konstnärsateljéer. I pressutskicket om priset skriver hon om vad utmärkelsen betyder: “Jag vet inte, det är skitkul, och det kommer säkert komma mycket bra ur det. Superfint att mitt arbete blir synligt.”

När den fotografiska bilden har blivit var mans egendom vill företaget Sandeng uppmuntra och lyfta fram fotografer som på olika sätt utvecklar mediet eller visar på ett bildspråk som skiljer sig från den flod av bilder vi översköljs av dagligen. Därför har Sandeng instiftat Swedish Photography Award. Ett årligt pris med ett värde av 250 000 kronor som går till en fotograf som konsekvent utvecklar sitt eget konstnärskap. Juryns ordförande heter Jonas Wettre.

Sandeng grundades 2009 och är idag en bildproducent med uppdrag för gallerier, museer och yrkesverksamma fotografer. Målsättningen är att vara en betydande plattform för svensk och internationell fotografi.

Läs mer