Kalender | 2 juni, 2021 | Digitalt på Facebook / Youtube

Hemma hos fotoboksförläggaren: Breadfield Press (Tony Kristensson och Jenny Lindhe)

Hur är det att ge ut böcker om fotografi och vad driver folk att ge sig in i den unika världen av skrivande, bild, böcker och formgivning tillsammans? Och hur ser det ut i deras bokhyllor och kontor? Följ med Nils Bergendal, filmare och fotograf, när han hälsar på hemma hos de fyra skånska fotoboksförlagen Breadfield Press, Null & Void Books, Sailor Press samt Johansson & Jansson.

Hemma hos fotoboksförläggaren: Breadfield Press (Tony Kristensson och Jenny Lindhe) Tony Kristensson och Jenny Lindhe. Foto: Nils Bergendal

Tony Kristensson och Jenny Lindhe. Foto: Nils Bergendal

Vi tittar in i deras inspirerande bokhyllor och kontor och hör deras tankar om fotobokens betydelse idag och hur den kan tillgängliggöras på bibliotek, museum och i andra sammanhang.
 
Del 3. Breadfield Press (Tony Kristensson och Jenny Lindhe)
Vi träffar Tony Kristensson och Jenny Lindhe (och terriern Krut) på Breadfield Press i Malmö . Vi tittar in i deras kreativa lokaler på Föreningsgatan som också fungerar som en mötesplats för fotografi och ramverkstad. Förlaget drivs av att förstå fotografers motivation samt processer bakom projekt, fotoböcker och utställningar. Breadfield Press har gett ut flertalet magasin och böcker, däribland det årliga bokpriset Landskrona Foto och Breadfield Dummy Award. Del 3 av 4. Visas den 2 juni 18.00. Filmerna är 10-15 minuter långa och efter visningen finns tillfälle att ställa skriftliga frågor till förläggarna. Se på Facebook-eventet här. Filmerna kan sedan ses i efterhand på Landskrona stads och Landskrona Fotos Youtube-kanal.
 
Filmserien är ett samarbete mellan Landskrona bibliotek, Landskrona museum, Landskrona Foto samt Fotoförfattarna/SFF. Med stöd av Region Skåne.

Kalender