Kalender | 19 maj, 2021 | Digitalt på Facebook / Youtube

Hemma hos fotoboksförläggaren: Johansson & Jansson (Gerry Johansson)

Hur är det att ge ut böcker om fotografi och vad driver folk att ge sig in i den unika världen av skrivande, bild, böcker och formgivning tillsammans? Och hur ser det ut i deras bokhyllor och kontor? Följ med filmare och fotograf Nils Bergendal när han hälsar på hemma hos de fyra skånska fotoboksförlagen Breadfield Press, Null & Void Books, Sailor Press samt Johansson & Jansson.

Hemma hos fotoboksförläggaren: Johansson & Jansson (Gerry Johansson) Gerry Johansson. Foto: Nils Bergendal

Gerry Johansson. Foto: Nils Bergendal

Vi tittar in i deras inspirerande bokhyllor och kontor och hör deras tankar om fotobokens betydelse idag och hur den kan tillgängliggöras på bibliotek, museum och i andra sammanhang.
 
Del 1. Johansson & Jansson (Gerry Johansson)
I Höganäs möter vi Gerry Johansson som är den klassiska svartvita fotografin personifierad. Han har under sitt konstnärskap konsekvent fotograferat städer och landskap. Vi får höra Gerry Johansson berätta om förlaget Johansson & Jansson som i första hand ger ut hans egna publikationer men som också har samproducerat med bland annat GunGallery, MACKbooks i London, och Only Photography i Berlin. Del 1 av 4. Visas den 19 maj 18.00. Se på Facebook-eventet här.
Filmerna är ca 10-15 minuter långa och efter visningen finns tillfälle att ställa skriftliga frågor till förläggarna. Filmerna kan sedan ses i efterhand på Landskrona stads och Landskrona Fotos Youtube-kanal.
 
Filmserien är ett samarbete mellan Landskrona bibliotek, Landskrona museum, Landskrona Foto samt Fotoförfattarna/SFF. Med stöd av Region Skåne.

Kalender