Kalender | 9 juni, 2021 | Digitalt på Facebook / Youtube

Hemma hos fotoboksförläggaren: Sailor Press (Matilda Plöjel)

Hur är det att ge ut böcker om fotografi och vad driver folk att ge sig in i den unika världen av skrivande, bild, böcker och formgivning tillsammans? Och hur ser det ut i deras bokhyllor och kontor? Följ med filmare och fotograf Nils Bergendal när han hälsar på hemma hos de fyra skånska fotoboksförlagen Breadfield Press, Null & Void Books, Sailor Press samt Johansson & Jansson.

Hemma hos fotoboksförläggaren: Sailor Press (Matilda Plöjel) Matilda Plöjel. Foto: Petra Bindel

Matilda Plöjel. Foto: Petra Bindel

Vi tittar in i deras inspirerande bokhyllor och kontor och hör deras tankar om fotobokens betydelse idag och hur den kan tillgängliggöras på bibliotek, museum och i andra sammanhang.
Filmerna är ca 10-15 minuter långa och efter visningen finns tillfälle att ställa skriftliga frågor till förläggarna.
 
Del 4. Sailor Press (Matilda Plöjel)
Vi hälsar på bokformgivaren Matilda Plöjel, som grundat och driver Sailor Press från sin studio i Malmö. Vi lyssnar på när Matilda Plöjel berättar om hur hon vill utforska fältet mellan konst och grafisk formgivning. I nära samarbete med konstnärerna tar hon fram publikationer som undersöker konstnärens arbete såväl som boken som medium. Del 4 av 4. Visas den 9 juni 18.00. Se live på Facebook-eventet här. Filmerna kan sedan ses i efterhand på Landskrona stads och Landskrona Fotos Youtube-kanal.
 
Filmserien är ett samarbete mellan Landskrona bibliotek, Landskrona museum, Landskrona Foto samt Fotoförfattarna/SFF. Med stöd av Region Skåne.

Kalender