Kalender | 2 juni, 2020 | På Zoom

Hemma hos fotografer i corona-karantän: Anna Edlund och Markus Andersson

Vad arbetar fotografer, fotoboksförfattare och konstnärer med i denna tid av social distansering? Fotoförfattarna, Svenska Fotografers Förbund gör ”Hemma hos reportage” hos personer som presenterar ett pågående projekt eller berättar om vad som finns i deras bokhylla.  Den 2 juni är det dags för Anna Edlund och Markus Andersson.

Hemma hos fotografer i corona-karantän: Anna Edlund och Markus Andersson

Bilden är ett collage. Foto: Anna Edlund och Markus Andersson

Anna Edlund och Markus Andersson driver tillsammans Studio Skatan i Mölndals kvarnby, där de har studio, mörkrum och popup-galleri. 

Anna arbetar som frilansfotograf, huvudsakligen med redaktionella porträtt för vecko- och dagspress. Hennes konstnärliga fotografering består ofta av två delar. Dels av spontana bilder som hon möter i vardagen och dels av längre, i detalj planerade, projekt som bl.a. utforskar normer och identiteter. De planerade projekten utförs ofta i våtplåtsteknik, en fotografisk teknik från 1850-talet. I samband med två utställningar på Frölunda kulturhus har hon gjort fotoböckerna Luft I och Luft II tillsammans med Michael Björk.

Markus är frilansfotograf med bl.a uppdrag för diverse tidningar samt med specialisering mot arkeologisk dokumentation och kommunikation. Hans personliga projekt utgörs främst av lågmälda poetiska bildserier, oftast utförda med olika analoga tekniker. 2017 gav han ut sin andra fotobok, Metrograd. Han var även en av upphovspersonerna till boken och utställningen Revisit Rewind som kom ut 2011. Utöver dessa har han gett ut två artistbooks, Lagamal (1ex) år 2009 samt The Decline and Fall (15ex) 2018.

Foto: Markus Andersson

Foto: Anna Edlund

Hemsida: Studio Skatan
Instagram: @studio_skatan

Anna Edlund och Marcus Andersson hade sitt artist talk den 2 juni. Se filmen här.

Alla föreläsare i serien: 
Lotta Törnroth
7 maj
Ricard Estay
 12 maj
Jenny Källman 14 maj
Trinidad Carrillo 19 maj
Åke Ericson 26 maj
Erik Berglin 28 maj
Anna Edlund och Markus Andersson 2 juni
Joanna Helander 4 juni
Här kan du läsa mer om alla föreläsare

Om du anmäler dig till alla ”hemma hos” här nedan får du ett påminnelsemail kvällen innan.

Kalender