Kalender | 2 dec, 2020 | Digitalt på Zoom

Fotoskolan STHLM: Konstnärlig forskning inom fotografi: föreläsning med Nina Mangalanayagam

Konstnärlig forskning inom fotografi: en föreläsningsserie på tre tillfällen från Fotoskolan STHLM, i samarbete med HDK Valand – Högskolan för Konst och Design och med finansiering från Folkuniversitetetsföreningen.

Fotoskolan STHLM: Konstnärlig forskning inom fotografi: föreläsning med Nina Mangalanayagam Knowledge av Nina Mangalanayagam

Knowledge av Nina Mangalanayagam

Under 200 år har människan försökt förstå världen med hjälp av fotografi. Samtidigt konstruerar fotografier nya världar att förhålla sig till. Med hjälp av kurser i teori, gestaltning, praktik och teknik undersöker vi olika aspekter och perspektiv av ämnet. Fotografi är en teknik som genererar bilder med hjälp av reflekterande ljus, men det är också så mycket mer: information, politik, historia, kommunikation, konst, reportage, dokumentation, kontroll, bevis och vetenskap.

I serien ”Konstnärlig forskning inom fotografi” så presenterar sig tre forskare och konstnärer verksamma inom den konstnärliga forskningen med inriktning fotografi; Kerstin Hamilton, Nina Mangalanayagam och Åsa Johannesson.

2 december klockan 18.00: Nina Mangalanayagam
Nina Mangalanayagam är universitetslektor i fotografi och programansvarig för kandidatprogrammet i fotografi på HDK-Valand. I still- och rörlig bild utforskar hon problematik som uppstår i relation till tillhörighet, flertaliga ursprung och hybriditet. Hon har bott och varit verksam under många år i Storbritannien där hon gjorde sin praktikbaserade PhD i fotografi på University of Westminster under titeln Living with Contradictions: Re-reading the representation of Hybridity in Visual Art. http://www.ninamanga.com

Föreläsningarna äger rum på distans via Zoom. Föreläsningarna är kostnadsfria, men du behöver anmäla ditt deltagande. Detta gör du till mikael.cronwall@folkuniversitetet.se senast den 26 november. Därefter får du länkar till föreläsningarna. Föreläsningarna sker på svenska och pågår ca 1 timme inklusive frågestund. Föreläsningarna spelas inte in. Du kan anmäla dig till en eller flera föreläsningar.

Kalender