Förbundsnytt | 22 Maj 2019 | SFF

Björn Abelin är årets Grez sur Loing-stipendiat

Fotografen och SFF-medlemmen Björn Abelin tilldelas årets Grez-sur-Loing-stipendium.

Björn Abelin är årets Grez sur Loing-stipendiat Foto: Björn Abelin
– Jag blev oerhört glad när jag fick beskedet och ser otroligt mycket fram till vistelsen i Grez.  Det betyder så mycket att det finns de som verkligen tror på ens projekt, säger Björn Abelin.
 
Juryns motivering:
Björn Abelin får stipendiet för att fortsätta arbetet med sina fotografiska projekt “Platser i Sverige” och “Land of rocks and ice”. Under vistelsen i Frankrike kommer han att pröva presentationsformer för bildmaterialet, skissa på utställnings- och bokprojekt, arbeta med text och form. Paris Photo, som äger rum samtidigt, ger även möjlighet till fördjupade kontakter med både förlag och ett japanskt företag som arbetar med ljustryck, en teknik som Björn Abelin har lärt sig av samma firma. Björn Abelin åtar sig sina projekt med stor noggrannhet, tålamod och känsla för stämningar. Flera av hans projekt har tidigare blivit böcker, som Escapes nominerad till Svenska Fotobokspriset 2007.
 
Svenska Fotografers Förbund och Gefvert delar ut ett gemensamt ett stipendium för vistelse på i Grez-sur-Loing, Frankrike, under Paris Photo i november månad. Det ingår även ett resestipendium på 15 000 kr. Läs mer om stipendiet här.

Foto: Lisa Brunzell, stipendiat 2018

Bli medlem!

Svenska Fotografers Förbund delar ut flera stipendier varje år, även till Kavalla, Grekland. Här kan du se alla våra stipendier och medlemsförmåner. Läs mer