Förbundsnytt | 23 April 2021

Digitalt event med Canon-ambassadören Jonas Classon

Välkommen på ett digitalt event med fågelfotografen och Canon-ambassadören Jonas Classon. Häng med på en rundtur i fåglarnas värld och få tips och inspiration från Jonas och hans spännande arbete runt om i världen och på hemmaplan.

Digitalt event med Canon-ambassadören Jonas Classon Kungspingviner. Foto: Jonas Classon

Kungspingviner. Foto: Jonas Classon

Torsdagen den 29 april 2021 klockan 16:00 på Youtube. Eventet är kostnadsfritt och för SFF-medlemmar och genomförs i samarbete med SFF och Canon.
Logga in här för att komma åt event-länken, eller maila till hanna@sfoto.se för att få den på mail.
 
Du har möjlighet att få svar på dina frågor från Jonas i livechatten, som är öppen under hela eventet.
 
 
Fåglarnas värld med Jonas Classon:
Följ med Canon-ambassadören och fågelfotografen Jonas Classon på en rundtur i fåglarnas värld och få inspiration från Jonas resor runt om i världen och Närke där han bor. Vi får höra Jonas berätta om hur allt startade, varför han blev fågelfotograf, hans resa, bildprojektet som blev hans nya bok Svart album och hur han lyckades ta sitt livs bästa bild. Han delar också med sig av sina bästa tips för att ta fågelbilder på ett nytt sätt. 
 
Om Jonas:
Jonas Classon är född och uppvuxen i Kumla utanför Örebro, omgiven av klassiska fågelområden som Kvismaren, Oset och Tysslingen. Här finner Jonas ro och återhämtning mellan sina uppdrag ute i världen. Falklandsöarna, Indien och Donaudeltat är några av de naturpärlor som han gärna återkommer till i sitt arbete med att dokumentera fåglarnas liv. Inspirationen till sina bilder får Jonas genom att studera fåglarnas beteenden och livsmiljöer. Allt handlar om att bli ett med naturen och förutse fåglarnas rörelsemönster. Individen står i fokus i hans bilder och han jobbar ofta väldigt långa perioder med samma motiv för att komma ’’nära’’. Målsättningen är att inspirera och stärka banden mellan människor och natur.