abcdefefhsi
Pris & marknad | 2 Febr 2023

Stort intresse för användningsrätt och prisfrågor

Den 2 februari höll vår pris- och marknadsrådgivare Lisa Engström ett välbesökt seminarium om hur man ska tänka kring kundens användning och hur man gör när man sätter pris.

Stort intresse för användningsrätt och prisfrågor

Dreamstudio

Just kundens användningsrätt är svår att tänka rätt kring och Lisa Engström gick igenom hur man kan kommunicera med kund och tänka framåt ifall till exempel kunden återkommer och vill använda bilder på ett nytt sätt.”Otroligt bra förklarat” tyckte en av de runt femtio deltagarna.  Frågorna som kom efteråt handlade bland annat om hur man tar betalt för rörligt material och hur man ska tänka om man exempelvis har flera kunder på samma projekt. Ett annat tips var att vara noga med att kunder inte bör byta namn på filer och vara noga skriva in användningsrätt i bildernas metadata under instruktioner. 

Här finns en checklista som gäller just avtal och arvode. Läs mer

Våra föreläsningar och evenemang

I kalendern postar vi våra kurser, fotofrukostar, föreläsningar, seminarier och evenemang. Prissättning, artist talks, juridik, teknik, bokföring, AI, jobba med rörligt, drönarfrågan med mera. Foto: Amanda Nilsson. Du hittar den här