Fotoböcker | 31 Jan 2020 | Tommy Arvidson

Micke Berg: ” In my dreams”

Boken börjar med ett desperat citat av författaren Henry Miller.

Micke Berg: ” In my dreams”

-”One must be inspired. Not only touch the public but create one´s own public. Otherwise, you´re headed straight for suicide”

Detta är en print on demand bok. Det vill säga, den finns egentligen inte förrän du köper den. Ett ganska bra sätt att göra fotoböcker på i denna mångfaldens fotoboksvärld, där man ofta som fotograf riskerar att ha kartongvis med osålda böcker i källaren. Nackdelen kan vara att där finns begränsningar då det gäller val av papper och storlekar.

Sådant är inget som stoppar Berg som har ett femtiotal böcker bakom sig.

Denna bok är en slags retrospektiv över ett långt fotografliv. Vi som följt Berg känner igen en del bilder från Jordcirkus, Christiania, Kvarteret Mullvaden, Skogsnäskollektivet. Här finns också bilder från boken ”Stockholm Blues” tidigare utgiven på förlaget Journal 1994. Nu sedan länge slutsåld

Här finns många fina porträtt. En bakfull Jonny Rotten på samma uppslag som en sovande Christer Strömholm.

I en artikel i en svensk fototidning kunde man nyligen läsa att print on demand marknaden ökar. Är det kanske så vi kommer att få våra fotoböcker i framtiden? Den här specifika boken är i formatet 18 x18 cm och kan fås i både mjuk och hårdband.

Fotografi: Micke Berg
Text: Henry Miller
Formgivning: Micke Berg
Förlag: Eget/ Blurb 2019

Läs mer