Fotoboksfestivalen 2023 | 19 Okt 2023 | SFF

Fotobokens anatomi

Välkommen till ett samtal om fotobokens anatomi med Per Englund, Tobias Barenthin Lindblad och Peo Olsson. Samtalet äger rum den 28 oktober och är en del av Fotoboksfestivalen 2023 på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. 

Fotobokens anatomi

Foto: Per Englund, självporträtt. Peo Olsson, självporträtt. Tobias Barenthin Lindblad, foto: Per Kristiansen

När: lördagen den 28 oktober kl 15.00-15.30 
Var: Galleri 5 Kulturhuset Stadsteatern 
Medverkande: Per Englund, fotograf och Tobias Barenthin, förläggare Dokument Press  
Moderator: Peo Olsson   

Per Englund är född i Göteborg och bosatt i Stockholm. Verksam som fotograf och fotoförfattare med ett femtontal böcker och fotozines bakom sig. Arbetena tar ofta ett personligt dokumentärt avstamp, samlandet är centralt och typologier är återkommande teman. Englund är utbildad tryckare och blandar analoga och digitala tekniker med småskaligt hantverk och massproduktion. 

Tobias Barenthin Lindblad är författare och redaktör på det svenska förlaget Dokument Press, specialiserat på utgivning av böcker om gatukultur. Han målade graffiti som tonåring och har sedan 1992 skrivit artiklar och ett dussintal böcker om graffiti. På Dokument Press arbetar han också som konsult för frågor om gatukonst liksom projektleder utställningar och event med kopplingar till gatukonst. Tobias föreläser och leder kurser om graffiti, gatukonst, urbanitet och rätten till den offentliga platsen runt om i världen.  

Peo Olsson är fotograf och baserad i Lund. Han har arbetat som frilans sedan mitten av nittotalet. Erfarenheterna omfattar både internationella kommersiella sammanhang så väl som självpublicerade artist´s books och utställningar. Bokdebut gjordes 2014 med titeln Umbra Hominis. Sedan 2014 driver han förlaget Null & Void Books som givit ut monografier men även arbetat med institutioner som Göteborgs Konsthall och Moderna Museet. Sedan 2022 arbetar han för CFF i Skåne och har bland annat varit med och drivit fanzineprojektet (periferi). Han är utbildad på ICP in New York och har även en MFA från Högskolan för Fotografi vid Göteborgs Universitet. 

Fotoboksfestivalen på Kulturhuset Stadsteatern 2023

Den 27-28 oktober är Fotoboksfestivalen på Kulturhuset Stadsteatern tillbaka! Det blir ett späckat program med fotoboksmarknad, samtal och aktiviteter. Det blir två dagar där fotoboken är i fokus. Läs mer om årets festival här.
Foto: Hendrik Zeitler